Mondelinge vraag conform artikel 11 van het huishoudelijk reglement gemeenteraad over ‘signalisatie evenementen’

Op 13 juni 2023

Aan de Algemeen Directeur,

dd. 13/06/2023

Mondelinge vraag conform artikel 11 van het huishoudelijk reglement gemeenteraad over ‘signalisatie evenementen’

Op de gemeenteraad van januari 2023, deden we het voorstel om sterker in te zetten op publiciteit langs de invalswegen. Op dat moment was een aanbesteding uitgeschreven om werk te maken van dit punt. De piste om digitale borden te voorzien zou verkend worden.

Op vandaag stellen we vast dat er een nieuwe opstelling van borden op de invalswegen te zien is, alsook op enkele plaatsen in het centrum. Geen digitale exemplaren maar wel de traditionele posters. Helaas stellen we op vandaag ook vast dat die zijn doel nog missen, gezien er nog geen procedure was voorzien om tijdig up-to-date posters te bestellen. O.i. kon er op deze situatie geanticipeerd worden door onmiddellijk voor verschillende evenementen posters te bestellen. Minstens kon er een extra poster voorzien worden met een verwelkomende boodschap, die tijdelijk de leegte kan opvullen.

Volgend vragen dringen zich op:
1. Op welke datum werd de aanbesteding afgeklopt?
2. Wat was de motivatie voor dit opzet in tegenstelling tot bijvoorbeeld een digitaal opzet?
3. Waarom werden bij de ontwikkeling van de poster van de Havenfeesten niet in één beweging posters van verschillende evenementen in de toekomst mee besteld?
4. Via welke instantie worden de posters besteld? Is dit dezelfde als deze voor de posterhouders? Is er bewegingsvrijheid om dit via andere instanties te doen?

Dennis Monte
Gemeenteraadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is