Blankenbergse Dijk moet verkeersveiliger worden

Op 2 juli 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Veiligheid, Verkiezingen 2018
Blankenbergse Dijk

Het verkeer in de Blankenbergse Dijk is rampzalig voor de zwakke weggebruiker. De bewoners van deze straat zijn het beu. Ze pleiten reeds jaren voor eenrichtingsverkeer. Tot nu toe echter zonder resultaat.

De bewoners van de Blankenbergse Dijk, waaronder heel wat jonge gezinnen met kinderen, trekken aan de alarmbel. Het tweerichtingsverkeer in smalle straat zorgt reeds jaren voor uiterst gevaarlijke toestanden … fietsende kinderen op weg naar school, maar ook voetgangers riskeren haast dagelijks omver te worden gereden. Daarnaast worden er regelmatig geparkeerde voertuigen beschadigd door automobilisten die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels.

N-VA-kandidaat Bjorn Van Den Abeele: “Het voorstel van de buurtbewoners om het gedeelte Blankenbergse Dijk, tussen de Bernard Vandammestraat en ’t Klein Cafeetje, eenrichtingsverkeer te maken, moet serieus worden genomen. Het is immers perfect mogelijk om autoverkeer komende van de Scharebrugstraat verplichten links af te slaan richting centrum via de Willem Tellstraat of de Evendijk West. In deze laatste en in de Charles Huysstraat kan wellicht ook het eenrichtingsverkeer worden ingevoerd. We zijn van mening dat deze aanpassingen tevens het sluipverkeer in de Scharebrugstraat aanzienlijk zal terugdringen.”

De Blankenbergse Dijk parkeervrij maken vindt N-VA geen goed idee.

Bjorn Van Den Abeele: “Dit zou ertoe leiden dat er nog vlugger kan worden gereden en bovendien zou dit parkeerproblemen vooroorzaken in de omliggende straten. Volgens mij is dit dan ook geen optie.”

N-VA pleit ervoor dat er aan de jarenlange smeekbede van de buurtbewoners om een verkeerswijziging door te voeren eindelijk gehoor wordt gegeven vooraleer er daar een ernstig ongeval zal plaatsgrijpen. Wellicht is het aangewezen dat er rond de tafel wordt gezeten om de verkeersdoorstroming in de ganse buurt te herbekijken.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is