Blokken in exporuimte De Meridiaan

Op 8 juni 2020


Blokken op een inspirerende plek: in de exporuimte De Meridiaan, tussen de tentoonstelling rond 750 jaar Blankenberge. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. 

Jongeren die van deze gelegenheid willen gebruik maken, kunnen een bureau reserveren op weekbasis. Hiervoor neem je voordien contact op met de jeugddienst via jeugddienst [at] blankenberge.be of via T 050 636 772 (ook in het weekend). De student meldt zich aan, aan de ingang van exporuimte De Meridiaan. Neem je eigen drank, snacks of middagmaal mee. Het is belangrijk dat jullie voldoende afstand bewaren, dus anderhalvemeteren blijft van belang. De tafels zullen sowieso op een ruime afstand van elkaar gezet. Heb je een mondmasker? Neem 'm dan zeker mee! 

Studeren in de Meridiaan kan van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 17 uur. In de weekends en op feestdagen telkens van 10 tot 18 uur. Je vindt de Meridiaan in het casinogebouw, ingang recht tegenover het Infopunt Toerisme.

In de praktijk

"Alles verloopt vlotjes", vertelt schepen Nadia Cloetens. "Het is een goede groep, waarmee we een goede verstandhouding hebben. Dat maakt dat alle afspraken mooi nageleefd worden. Elke student heeft een eigen bureau, voorzien van stroomtoevoer. Deze bureau blijft hetzelfde voor de volledige blokperiode."

Schepen Cloetens: "Momenteel zijn er 11 studenten die gebruik maken van de faciliteiten. Binnen De Meridiaan hebben we momenteel plaats voor 15 studenten, dus er is nog een buffer voor mochten er nog geïnteresseerde studenten zijn. Er zijn even wat problemen geweest met de WiFi-verbinding. Het guest-netwerk had een max. capaciteit die niet steeds toereikend was. ICT heeft dit probleem meteen verholpen, waardoor dit probleem niet meer is opgetreden."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is