Carnavalisten moeten zekerheid krijgen

Op 24 februari 2014, over deze onderwerpen: Toerisme & evenementen

Op de vooravond van Carnaval eist de Blankenbergse N-VA dat er snel duidelijk komt over de nieuwe carnavalloods. De huidige loods wordt immers binnenkort afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe stationsproject. ‘De carnavalstoet is een waardevol stuk Blankenbergs erfgoed.’ zegt fractieleider Daphné Dumery. ‘Als we onze reputatie van carnavalsstad aan zee met prachtige stoet in ere willen houden moeten we de groepen dringend duidelijkheid verschaffen waar ze in de toekomst hun praalwagens kunnen bouwen.

De stoet heeft naast een culturele ook een economische meerwaarde voor de stad,’ zegt gemeenteraadslid Tom De Vos, ‘Daarom moet de stad de loods, zoals in het verleden het geval was, kosteloos ter beschikking stellen.  Er op speculeren dat elke groep zelf een oplossing zal vinden is voor deze vrijwilligers enerzijds financieel niet haalbaar maar zal vooral een doodsteek betekenen voor het voortbestaan van de stoet.

Volgens de N-VA heeft het stadsbestuur al lang genoeg getreuzeld en wordt het tijd dat knopen worden doorgehakt. ‘De carnavalisten vragen zekerheid dat ze ook de volgende jaren de rijke traditie van de stoet kunnen verderzetten. Volgens ons verdienen ze die zekerheid en dient het stadsbestuur een einde te maken aan de huidige onduidelijkheden.’ besluit Dumery.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is