COVID-19 in Blankenberge, blijf waakzaam

Op 24 september 2020

COVID-19 is nog steeds alomtegenwoordig in Blankenberge. Het virus laat zich op dit ogenblik vooral opmerken in de jongere bevolkingsgroep, meer bepaald bij jongeren tussen 18 en 30 jaar.

Daphné Dumery, burgemeester: “We roepen al onze jongeren op om zich verantwoordelijk te blijven gedragen. Velen houden zich perfect aan de regels, anderen vergeten zich soms te houden aan de belangrijke maatregelen. Die laatste groep brengt onbewust en ongewild vele anderen in gevaar. Ben je besmet of heb je een vermoeden van besmetting? Dan is een bezoekje aan oma of opa absoluut uit den boze, ze zijn een bijzonder kwetsbare groep”.

Het Lokaal Bestuur doet aan contacttracing, waarbij de gegevens verzameld worden en waarbij het bestuur met vereniging of organisaties nauw in contact blijft. Het Lokaal Bestuur doet een warme oproep aan de sportclubs of jeugdbewegingen om een (vermoeden van) besmetting te melden via covid19 [at] blankenberge.be.

“Laat ons duidelijk zijn, we willen absoluut geen paniek zaaien. We blijven erg waakzaam en volgen de toestand op de voet op”, eindigt Dumery.

Wees waakzaam voor de symptomen. Ben je besmet of heb je een vermoeden van besmetting? Neem dan tijdig actie om je te laten testen en werk actief mee aan het contactonderzoek. Indien je met COVID-19 besmet blijkt te zijn, verzamel dan de gegevens met wie je de voorbije twee dagen in contact kwam en breng deze contacten hiervan op de hoogte. Bij een kort contact met een besmet persoon dien je niet meteen een huisarts te contacteren, een verhoogde waakzaamheid voor symptomen en terughoudendheid in de contacten met anderen zijn evenwel sterk aanbevolen. Bij dichte en/of langere contacten of indien men zich ziek voelt is doktersbezoek wel aangewezen. Hoe voorzichtiger we zijn, hoe beter.

Bij koorts, hoest, pijn op de borst, verminderde smaak of reuk, is het mogelijk dat je besmet bent met het coronavirus. Dat zijn symptomen van COVID-19. Ga niet onmiddellijk naar een triagepunt, maar neem eerst contact op met je huisarts. Hij of zij verwijst je dan door.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is