De politieke situatie in onze stad

Op 18 augustus 2021

Beste leden, volgers en sympathisanten

Wat er zich de laatste weken heeft afgespeeld is inmiddels bekend. De media had immers veel aandacht voor de politieke situatie in onze stad, gezien we de eersten waren waarbij het nieuwe decreet werd toegepast.

Open VLD lag op vinkenslag om, van zodra het opnieuw kon, de macht te grijpen. Dat dit mogelijk werd is vooral te wijten aan de houding van Vooruit die, ondanks feitelijke aanwijzingen op gesjoemel van hun mandataris, er niet voor koos om deontologisch correct te handelen. In de plaats werd het verhaal omgedraaid en werd de coalitie onder druk gezet, met beschuldigingen aan het adres van onze burgemeester. De laatste weken werd duidelijk dat hier een strategie achter schuilde nl. het speculeren op de nieuwe wetgeving om samen met Open VLD de macht te grijpen.

In een finaal gesprek werden verschillende elementen op tafel gelegd, overtuigende argumenten waarom het voor Blankenberge de juiste keuze is om met N-VA en CD&V verder te besturen alsook waarom regeren met Vooruit fundamentele risico’s inhoudt. Hoewel er ogenschijnlijk wel oor was naar ons verhaal, bleek de knoop al doorgehakt. Het Open VLD-bestuur had gekozen en zou op zondag ook de achterban overtuigen om te kiezen voor de zoete smaak van revanche.
De N-VA-fractie verandert dus van plaats maar verdwijnt niet. Nog strijdvaardiger als voorheen zal de ploeg de dossiers verdedigen die reeds in de steigers stonden, zodoende deze legislatuur niet verloren te laten gaan. Hoewel de toenmalige oppositie steeds spreekt van stilstand in onze stad, werd heel wat op poten gezet. Dat de pandemie daar een impact op heeft gehad is evident. Een echte stilstand zou plaatsvinden wanneer de lopende dossiers van de tafel worden geveegd en alle beslissingen worden teruggedraaid.

Onze taak is duidelijk. We blijven de belangen van onze kiezers verdedigen en zullen steeds handelen in het belang van onze stad. In de meerderheid stonden we steeds voor een rechtlijnig beleid en veroordeelden we corruptie en vriendjespolitiek. Diezelfde houding nemen we aan binnen de oppositie. We rekenen op de steun van jullie, onze achterban, om het vuur levendig te houden en blijvend verbeterpunten voor Blankenberge en Uitkerke aan te reiken. Dat kan steeds via één van onze mandatarissen en bestuursleden. Misschien ben je zelf wel geprikkeld om een plaats in het bestuur op te nemen?

Vanuit N-VA Blankenberge Uitkerke danken we Daphné Dumery, Benny Herpoel, Nadia Cloetens, Alfons Monte, Kathleen Haegeman, Patrick De Meulenaere en Dennis Monte voor hun inzet in het regerende stadsbestuur. Deze ploeg, waarin Kurt Decleer de plaats inneemt van Alfons Monte, verhuist naar de oppositie. We geloven in het zinvolle werk dat vanop de oppositiebanken kan verzet worden en wensen hen hierin alle succes toe.

N-VA Blankenberge-Uitkerke
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is