Kartel N-VA en CD&V haalt gemeenteraadsverkiezingen niet.

Op 9 oktober 2010, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

N-VA en CD&V gaan in Blankenberge bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen afzonderlijk naar de kiezer. Hiermee sterft het kartel een vroege dood.

Het lokale politieke huwelijk voltrok zich voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Het leverde voor het kartel vier gemeenteraadsleden op, zij het geen enkele voor de N-VA.

'Ook zonder N-VA-gemeenteraadsleden hebben we na 2006 samen met CD&V het kartel voortgezet. Niet gemakkelijk, maar wel altijd met respect voor elkaar', stelt Daphné Dumery, voorzitter van N-VA Blankenberge.

Twee jaar voor het einde van de bestuursperiode scheiden de wegen. 'Eigenlijk is er geen specifieke reden voor de splitsing', aldus Dumery.

'Natuurlijk is het niet evident om zonder gekozenen doeltreffend te besturen. Op deze manier is er eigenlijk geen sprake van samenwerking. Toen CD&V een standpunt voor de toekomst wilde, kozen we ervoor om alleen naar de stembus te trekken.'

'Deze beslissing kwam er na onderling overleg en in de beste verstandhouding', voegt CD&V- voorzitter Sandy Buysschaert eraan toe. 'We spraken af niet in detail te gaan over de beslissing.'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is