Laat Zandschooltje gebouw belastingen tijdelijk gebruiken

Op 9 september 2013, over deze onderwerpen: Jeugd
belasting gebouw en zandschooltje

Voor N-VA Blankenberge-Uitkerke  is het een must dat de leerlingen van 't Zandschooltje tijdens de verbouwingswerken tijdelijk ondergebracht worden in het financiëngebouw. Dat zegt gemeenteraadslid Tom De Vos.

'De gebouwen van ' t Zandschooltje in de Zuidlaan worden de komende jaren afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. De bouw van het nieuwe zandschooltje in de Zuidlaan start september 2014 en zal 2 jaar duren. Het schoolbestuur begon in 2012 al uit te kijken waar de leerlingen tijdens de sloop- en bouwwerken ondergebracht konden worden. Het gebouw van de belastingen aan de Groenestraat bleek een ideale locatie.' zegt De Vos.

'Het stadsbestuur heeft verleden week beslist het gebouw van de belastingen aan te kopen. Pas tegen het einde van de legislatuur plannen ze er een jeugdhuis in onder te brengen. Onze N-VA -fractie vindt het dan ook opportuun dat de leerlingen van 't Zandschooltje  vanaf september 2014 tot het einde van de werken aan hun nieuwe school ondergebracht worden in het financiëngebouw. Voor 't Zandschooltje dringt de tijd om een overbruggingshuisvesting te zoeken en het stadsbestuur dient hier zijn verantwoordelijkheid te nemen,' oppert Tom De Vos.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is