Lokaal Bestuur verlengt geldigheidsduur Blankenbergebon

Op 1 december 2020

Dat de coronacrisis financiële gevolgen heeft voor diverse sectoren in onze stad en de burgers in het algemeen, dat hoeft geen betoog. Het Lokaal Bestuur Blankenberge riep daarom eerder dit jaar de Blankenbergebon in het leven voor inwoners en de tweedeverblijvers. Normaal zou deze bon geldig blijven tot het einde van dit jaar (31 december 2020), maar daar komt nu verandering in. Het bestuur besliste in het college van burgemeester en schepenen van vrijdag 27 november om de geldigheidsduur te verlengen tot en met 30 april 2021.

Benny Herpoel, schepen van Lokale Economie: “De Blankenbergebon draagt zijn steentje bij aan de lokale economie, aangezien je de bon enkel bij onze Blankenbergse handelaars kan uitgeven. Het te spenderen bedrag komt dus rechtstreeks in onze eigen economie terecht. Toen de Blankenbergebon in het leven geroepen werd, was de eerste lockdown nog maar nét voorbij. Er kon weer naar hartenlust geshopt worden, niemand had toen gedacht dat het scenario van een tweede lockdown ook écht realiteit ging worden. De verplichte sluiting van heel wat handelszaken betekent dat de Blankenbergebon als betaalmiddel minder wordt ingezet. Dat zien we ook in de wekelijkse overzichten van het aantal ontwaardingen van de bon. Als bestuur willen we onze lokale handelaars blijven ondersteunen, daarom verlengen we de geldigheidsduur tot en met 30 april 2021. Iedereen heeft hier voordeel bij. Het zou zonde zijn dat er een groot deel van de bonnen niet ontwaard wordt.”

“In eerste instantie werd de Blankenbergebon gratis geschonken aan alle Blankenbergenaars en tweedeverblijvers, maar het concept sloeg aan en werd al snel uitgebreid. Je kan de bon ondertussen ook aankopen om weg te schenken, een ideaal cadeautje voor onder de kerstboom”, vervolgt de schepen.

De bonnen die geschonken werden door het Lokaal Bestuur moeten ten laatste op 31 december 2020 geregistreerd worden door de gebruiker. Indien dit later gebeurt, is de bon niet meer geldig.

Wens je de Blankenbergebon aan te kopen als cadeaubon? Wil je meer info over de bon? Surf dan naar: www.blankenberge.be/blankenbergebon

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is