N-VA Blankenberge-Uitkerke betreurt het schrappen van de Blankenbergebon

Op 14 december 2022

De Blankenbergebon gaat, net zoals vele initiatieven van het vorige bestuur (cultuurcentrum, renovatie stadhuis, grote markt) op de schop. Voor wie de Blankenbergebon geen belletje doet rinkelen herhaal ik graag nog eens dat dit één van de initiatieven was dat onder de vorige bestuursploeg werd uitgewerkt om enerzijds een inspanning te leveren voor de koopkracht van zowel Blankenbergenaar als tweedeverblijver en anderzijds een injectie in onze lokale economie te garanderen te midden van de coronacrisis.

Raadslid Benny Herpoel: “Enkele honderden duizenden euro’s vonden zo hun weg naar onze handelaars, die massaal hadden ingetekend. Het was tevens een stap naar meer digitalisering, wat doorgaans gepaard gaat met enkele uitdagingen. Om deze inspanning duurzaam te maken werd destijds ook beslist om dit niet als een éénmalige ingreep te beschouwen maar als een blijvende optie. Om dit een eerlijke kans te geven was het evident noodzakelijk om dit regelmatig onder de aandacht te brengen en het gebruiksgemak te monitoren en te optimaliseren.”

Fractieleider Dennis Monte: “De N-VA-fractie kaartte dit aan op de gemeenteraad. Daaruit bleek dat er gewerkt wordt aan een optimalisering van het werk dat met de verwerking van de bonnen gepaard gaat. In de loop van 2023 zien we dus normaliter de Blankenbergebon terugkeren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is