N-VA Blankenberge-Uitkerke wil dijk en strand toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers , rollaters, en kinderwagens .

Op 23 augustus 2012, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Veiligheid

Heel wat mensen maken in Blankenberge gebruik van een rolstoel of een rollater. Momenteel kunnen zij echter geen gebruik maken van ons strand omdat er geen aangepaste toegang voorzien is.

“Ook voor ouders met een kinderwagen is het niet eenvoudig het strand te betreden. Nochtans associëren velen dit precies met strandrecreatie.”,zegt Pascal Badts van N-VA Blankenberge-Uitkerke.

 “N-VA wil hieraan tegemoetkomen en vraagt de stad de mogelijkheid te onderzoeken om het strand toegankelijk te maken voor rol- en kinderwagens.”

“Dit kan mogelijks mee gefinancierd worden door de stranduitbaters, op voorwaarde dat zij in ruil hiervoor een korting krijgen op hun jaarlijkse concessie. Op die manier hoopt N-VA het Blankenbergse strand nog beter bereikbaar te maken voor iedereen.” aldus Pascal Badts.

“Ook de mogelijkheid dat deze toeristen  via een van de dijktrappen, Kerk-,Bakker-, of Weststraattrap de dijk kunnen bereiken dient onderzocht te worden. Met wat goede wil moet dit probleem zeker op te lossen zijn . Het kan toch niet dat Blankenberge momenteel zelfs niet vermeld staat op de folder met toegankelijke stranden die de provincie dit jaar verspreidt?” besluit Badts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is