N-VA: "De Lijn moet rekening houden met bezetting alvorens busrit tussen Blankenberge en Brugge te schrappen".

Op 10 juli 2012, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Mobiliteit en openbare werken

Dat De Lijn moet besparen in deze budgettair lastige tijden is ook voor de N-VA duidelijk. Toch mag er niet blind gesnoeid worden zoals dat nu wordt gedaan in de zaterdagritten van de buslijn 33 Brugge-Blankenberge. “Het is essentieel dat de kostendekkingsgraad bij De Lijn omhoog moet maar dat dit niet ten koste mag gaan van het aanbod.” zegt N-VA-kandidate Nadia Cloetens.

 

“Heel wat mensen gebruiken de bus om op het werk te raken, ook op zaterdag” aldus Cloetens. “De huidige aanpassingen zijn willekeurig gebeurd, men heeft gewoon het aanbod gehalveerd zonder te kijken naar de werkelijke nood van de gebruikers. Door de huidige aanpassingen in het aanbod worden heel wat mensen die op zaterdag moeten werken, zoals winkelbediendes, in de kou gezet. Zij kunnen immers niet langer met de bus naar het werk omdat de busrit die hen op tijd op het werk moet brengen wordt afgeschaft. Een uur later, wanneer iedereen al op het werk is rijdt de bus dan weer wel. Begrijpe wie kan!”

 

Nadia Cloetens benadrukt dat voor N-VA het gratisbeleid niet langer houdbaar is. “Senioren zijn zeker bereid een kleine kostprijs te betalen, uit solidariteit met de actieve bevolking, zolang de bus maar blijft rijden”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is