N-VA niet akkoord met gratis tanken aan laadpalen

Op 20 maart 2013, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Leefmilieu

Sinds 2011 beschikt Blankenberge over twee laadstations voor elektrische voertuigen. Sedert 1 januari 2013 werden zowel de identificatiemodule als de betaalmodule op de laadpalen geactiveerd. Gebruikers moeten een laadpas aankopen en kunnen daarmee gratis hun voertuigen opladen aan de openbare laadpalen. De N-VA-fractie in de gemeenteraad vindt dat het systeem in de huidige, budgettair moeilijke tijden herbekeken moet worden.

N-VA is en blijft voorstander van deze palen omdat onze partij er van overtuigd is dat elektrische voertuigen een belangrijke rol zullen spelen in de energiezuinige mobiliteit van de toekomst. De geringe beschikbaarheid van laadstations is een van de factoren die burgers er van weerhoudt over te stappen op een elektrisch voertuig.” zegt fractieleider Daphné Dumery.

Net daarom moeten we realistisch zijn. Het gebruik, en dus ook het verbruik, van elektrische voertuigen zal alleen maar toenemen. We mogen deze mobiliteitskosten niet afwentelen op de belastingbetaler. Promotie van deze laadpalen is goed, maar gratis tanken aanbieden is een stap te ver.  Daarom stelt de N-VA-fractie voor om de laadpas gratis te maken maar de verbruikte stroom te laten betalen door de consument” besluit Dumery.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is