N-VA vraagt laadpalen voor smartphones en tablets in Blankenberge

Op 29 juli 2013, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Veiligheid

In het buitenland bestaan ze al een tijdje, de publieke laadpalen voor mobiele toestellen. Als het aan de N-VA ligt beschikt ook Blankenberge binnenkort over een dergelijk systeem. ‘Steeds meer mensen maken gebruik van smartphones’ zegt gemeenteraadslid Daphné Dumery. ‘De huidige generatie badgasten wil altijd en overal verbonden zijn met het internet en hun sociale netwerken. Helaas is de batterijduur van deze toestellen beperkt. Daarom zou het interessant zijn dat wie dat wil zijn toestel kan opladen, veilig weggeborgen in een afgesloten kastje.’  

Het raadslid, dat dit punt op de agenda van de volgende gemeenteraad liet zetten, weet ook al waar de laadpaal moet komen. ‘Nu reeds beschikt Blankenberge over laadpalen voor elektrische voertuigen. Deze palen bevinden zich centraal in onze badstad, op wandelafstand van het station en de dienst toerisme. Het is perfect mogelijk bij deze palen een laadpaal voor smartphones te voorzien.’ aldus Dumery.

Omdat niet elk toestel met dezelfde kabel kan worden opgeladen moeten de laadkastjes voorzien zijn van stekkers die compatibel zijn met de meeste toestellen. ‘Als we voorzien in een stekker voor iPhones, iPads en Androidtoestellen (micro-USB) kunnen al het gros van de toestellen worden opgeladen. Als daarnaast ook nog een USB-poort beschikbaar wordt gesteld kan meer dan 99% van de smartphones en tablets er worden opgeladen.’ meent Daphné Dumery.

Om diefstal tegen te gaan denkt het raadslid aan een systeem van afsluitbare kastjes die we kennen uit de stations en de zwembaden. Dumery: “Wie zijn telefoon of tablet wil opladen kan dan het kastje afsluiten met een code of een sleutel en met een gerust hart in een nabijgelegen horecazaak wachten tot zijn toestel is opgeladen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is