Nieuwe voorziening in De Vierboete

Op 17 maart 2018, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW
Ontbijt in De Vierboete

Gebruikers van het centrum voor dagverzorging De Vierboete in Blankenberge kunnen vanaf nu aan democratische prijs ter plaatste een ontbijt nuttigen. De nieuwe voorziening werd goedgekeurd binnen de OCMW-raad.

De Vierboete, het dagopvangcentrum voor hulpbehoevende ouderen die nog thuis wonen, krijgt dagelijks een 15 à 20-tal bezoekers over de vloer. Het gebouw, gelegen in de rustige omgeving van het woon- en zorgcentrum De Strandjutter beschikt over alle nodige faciliteiten om het de gebruikers zo aangenaam mogelijk te maken. Minder mobile mensen worden in de voormiddag opgehaald met een busje en verblijven de ganse dag in het centrum waar een gemotiveerd en professioneel team van medewerkers en vrijwilligers klaarstaat.

OCMW-raadslid Nadia Cloetens: “Een aantal van hen krijgen ’s morgens eerst thuisverpleging en worden vrijwel meteen daarna opgehaald met het busje waardoor er meestal onvoldoende tijd is om eerst nog te ontbijten. Tot op heden brachten sommigen dan ook hun boterhammetjes mee. Ook diegenen die afhankelijk zijn van insuline brachten een tussendoortje mee naar De Vierboete. Op vraag van het personeel heeft men bekeken of het al dan niet haalbaar zou zijn om die mensen ter plaatse een ontbijt aan te bieden. Dit bleek uiteindelijk geen al te groot probleem te zijn, temeer omdat er toch ontbijt moet worden klaargemaakt voor de residenten van De Strandjutter.”

Ondertussen is de nieuwe voorziening na de goedkeuring door de OCMW-raad in voege getreden. Gebruikers van De Vierboete die dit wensen kunnen voortaan voor 2 euro ontbijten in het dagopvangcentrum. Een mooi initiatief waardoor ook de familieleden en de mantelzorgers van de hulpbehoevenden een beetje worden ontlast.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is