Nooit sprake geweest van dubbele handtekening

Op 19 januari 2019, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Burgemeester
Daphné Dumery

Naar aanleiding van de aantijging komende van Open VLD Blankenberge, wenst N-VA Blankenberge-Uitkerke duidelijkheid te scheppen.

Er is op geen enkel ogenblik sprake geweest van een dubbele handtekening wegens twee voordracht aktes voor de aanstelling van de burgemeester van Blankenberge. Eind 2014 bij de coalitiewissel, toen sp.a aan de kant werd gezet, is de intentie er wel geweest om de coalitie met Open VLD verder te zetten. Na verloop van tijd bleek dit echter een verkeerde keuze en dat vond de kiezer ook.

Burgemeester Daphné Dumery: “Door interne twisten en afrekeningen binnen Open VLD was het onmogelijk geworden om goed verder te besturen, vooral omdat deze coalitiepartner niet diezelfde intentie had om te besturen in functie van de Blankenbergenaren. Enkel om hun eigen postjes draaide het. En daar draait het nog steeds om.”

De juiste keuze

“In functie van de bedreigingen, geuit door de Open VLD, dat ze mij zouden vatten op het leveren van een dubbele handtekening, ben ik pas aan mijn voordracht als burgemeester begonnen toen ik absoluut zeker was dat er van een administratief probleem geen sprake zou zijn.”

Om van een burgemeestersvoordracht te kunnen spreken moeten er enkele voorwaarden voldaan zijn: één ervan is dat degene die voorgedragen wordt aangesteld moet zijn als gemeenteraadslid.

“Ik heb geen weet van een burgemeestersvoordracht die ik of mijn fractie heeft ondertekend voor een ander gemeenteraadslid dan voor mezelf. Maar gezien die persoonlijke bedreigingen heb ik ervoor gekozen om eerst de gemeenteraad en schepencollege te installeren en pas daarna aan mijn voordrachtsakte te werken. Hierdoor kan/kon onze stad bestuurd worden. Wat Open VLD nu doet bevestigt dat ze het belang van Blankenberge niet voor ogen heeft, maar alleen hun eigen belang. Als ze blijven menen dat ze mijn voordracht kunnen aanvechten, dan moeten ze dat maar doen. Daar bestaan administratieve procedures voor”, aldus Daphné Dumery.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is