Programma Beachsport 2022

Op 21 juni 2022

Aan de Algemeen Directeur, dd. 16 juni 2022
Aanvraag conform artikel 3 van het huishoudelijk reglement Gemeenteraad. Indiening aanvullend agendapunt op de gemeenteraad dd. 21 juni 2022 . Programma ‘Beachsport 2022’.

TOELICHTING

‘Sport overdag’ bestaat reeds jaren in Blankenberge. Het is een laagdrempelige manier om onze inwoners te laten bewegen en sporten. Bij de sportdienst koop je een tienbeurtenkaartje waarmee je voor 2,5€ per beurt kan kiezen uit het brede aanbod van sporten die je in het sportprogramma kan terugvinden. Of je betaalt 5€ voor een éénmalige deelname.
In 2020 beslisten we dan ook om dit aanbod uit te breiden tijdens de zomermaanden. Buitensporten werd toen erg gepromoot en op de prachtige locatie op het strand ter hoogte van de O’Neill Beachclub, kon je toen ook elke weekdag tijdens de zomermaanden tussen 10u30 en 11u30 genieten van een groepsles Yoga, Tai Chi, Zumba, Body Work-out of Pilates.
Dat het aanbod ‘Beachsport’ een succesverhaal was, bleek uit de vele sportievelingen die deelnamen. Zowel jong en minder jong vond de weg naar het strand en ondanks enkele dagen dat de groepsles niet kon doorgaan omwille van het slechte weer, werden 400 sportbeurten geregistreerd in 2020. Vorig jaar werd het programma dan ook verder uitgebreid en reeds aangeboden vanaf juni.
Helaas stellen we vast dat er vandaag nog geen programma is voor Beachsport tijdens de zomer.

VOORSTEL VAN BESLISSING
DE GEMEENTERAAD
Overwegende de populariteit van het programma Beachsport de voorbije twee jaren.
Overwegende dat onze gemeente zich wil profileren als sportstad.
Overwegende het engagement van het gemeentebestuur om inwoners te motiveren om meer te bewegen.

BESLUIT
Art. 1 De gemeenteraad geeft opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om ook dit jaar een sportprogramma ‘Beachsport’ aan te bieden.
Art. 2 De gemeenteraad geeft opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om het programma ‘Beachsport’ via de gebruikelijke kanalen bekend te maken bij de mogelijke gebruikers.

Nadia Cloetens
Gemeenteraadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is