Raadsbesluit label Hartveilig

Op 9 november 2021

Namens de N-VA fractie in de gemeenteraad van Blankenberge
Aan de Algemeen Directeur,
dd. 4 november 2021

Aanvraag conform artikel 3 van het huishoudelijk reglement Gemeenteraad. Indiening aanvullend agendapunt op de gemeenteraad dd. 9 november 2021. Aanvraag label Hartveilig - opvolging.

Toelichting:
Op de vorige gemeenteraad drong ik aan op een verdere opvolging van de aanvraag voor het label Hartveilig voor onze stad. De burgemeester wist daarop te antwoorden dat het effectief de bedoeling is om dat label aan te vragen, en dat daarvoor aan de voorwaarden ook zou voldaan zijn.
Daar er op ons grondgebied reeds AED-toestellen te vinden zijn, is dat alvast een voorwaarde dat kon afgevinkt worden. Bleek dat de lijst met 10 extra AED’s vanuit de schenking, nog niet geregistreerd waren bij de diensten. Ik heb de schenkers hiervan op de hoogte gebracht waarop men mij meldde dit wel reeds van bij het begin te hebben gedaan. Hoe het ook zit heb ik zelf de lijst aan de dienst, met inbegrip van de burgemeester, bezorgd. Ik kreeg geen antwoord van de dienst, noch van de burgemeester, dus bij deze vraag ik via dit forum graag de bevestiging dat deze lijst effectief is opgenomen bij de overige toestellen. Ik kreeg nadien wel een update van schepen De Geest inzake de stand van zaken voor de aanduiding van de toestellen op de website. Ik ga er dus van uit dat ook die extra toestellen daar zichtbaar zullen zijn.
Op 28 oktober kreeg ik wel antwoord van het Rode Kruis dat de aanvraag voor het label nog niet was gebeurd. Ik had graag vernomen wat hier aan de oorzaak lag, gezien de beperkte tijdsinvestering dat deze aanvraag inhoudt. Heeft het mogelijks te maken met het gegeven dat de opleidingen die deel uitmaken van de voorwaarden, door het Rode Kruis moeten georganiseerd zijn, zoals ik de vorige raad ook had meegegeven?

Samengevat volgende mondelingen vragen:
1) Werden de 10 extra AED’s ondertussen geregistreerd bij de bevoegde dienst?
2) Voldoen de opleidingen waar de burgemeester naar verwees tijdens de vorige gemeenteraad, als zijnde de volbrachte voorwaarden voor het label Hartveilig, effectief om de aanvraag te realiseren?
3) Waarom werd de aanvraag voor het label nog niet gerealiseerd?

Aan de Algemeen Directeur,
dd. 4 november 2021
Dennis Monte Gemeenteraadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is