Rechtvaardig sociaal woonbeleid via middelentoets

Op 28 september 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Verkiezingen 2018, Sociale huisvesting, Woonbeleid
Rechtvaardig sociaal woonbeleid via middelentoets

Kathleen Haegeman, gemeenteraadslid voor N-VA en ondervoorzitter van de Sociale Huisvestingsmaatschappij Het Lindenhof, pleit voor de invoering van een middelentoets voor wie een sociale woning aanvraagt. Enkel zo, via dit efficiënte instrument, kan gepeild worden naar de effectieve behoeftigheid van onze inwoners en kan uiteindelijk een geloofwaardig en rechtvaardig sociaal woonbeleid worden bereikt.

“Pas wanneer duidelijk is nagegaan dat iemand niet over het vermogen beschikt (hier of in het buitenland) om zelfstandig te kunnen huren, mogen we hulp bieden”, gaat Haegeman verder, “nu mag je als sociale bewoner wel 200.000 euro op je bankrekening hebben staan, maar geen woning van 200.000 euro bezitten. Een handelspand of garage(s) voor de huur, zijn dan weer geen probleem.”

“Dat is niet meer uit te leggen, niet aan de belastingbetaler die gedwongen wordt om bij te dragen voor iemand die daar geen nood aan heeft en evenmin aan het gezin dat vaak meerdere jaren op een wachtlijst staat van een sociale huisvestingsmaatschappij”, aldus Haegeman.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is