Ruimtelijk uitvoeringsplan De Lange Thuyn definitief vastgelegd

Op 3 december 2015, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Leefmilieu
Lange Thuyn

Op de gemeenteraad van 1 december 2015 werd het ruimtelijk uitvoeringsplan De Lange Thuyn definitief vastgelegd. N-VA Blankenberge is tevreden met de invulling van deze verkaveling waar rekening werd gehouden met de bezwaren van de buurtbewoners.

Het RUP 26 “De Lange Thuyn”, gelegen ten zuidoosten van Blankenberge, werd aangeduid als woonuitbreidingsgebied. Het agrarisch gebied wordt omgezet naar een woonzone en dit gelegen ten zuiden van de Zeebruggelaan. Dit is de laatste uitbreidingsmogelijkheid in Blankenberge.

De procedure voorafgaand aan deze omzetting was het voorwerp van vele bezwaren van buurtbewoners. N-VA Blankenberge is dan ook tevreden dat met de meeste van deze bezwaren rekening werd gehouden.

Patrick De Meulenaere, fractieleider in de gemeenteraad:  “Wij, N-VA, zijn steeds voor inbreiding geweest, dit is de hernieuwing van de binnenstad en niet voor uitbreiding van onze badstad. De beslissing voor deze uitbreiding werd genomen in 2007 en kan pas nu worden gerealiseerd. Het plan zoals het nu voorligt bevat een goed evenwicht tussen de nood aan nieuwe woningen en respect voor groen en natuur.”

Zo werd namelijk beslist de maximale bouwhoogte van de meergezinswoningen te beperken tot 4 bouwlagen. Maar er werden nog andere aanpassingen gedaan, er werden bijvoorbeeld beperkingen opgelegd naar terrasruimtes in functie van de privacy van de aanpalende reeds bebouwde percelen. 

Vanwege de bezorgdheden met betrekking tot het hoge aandeel sociale woningbouw in het projectgebied, werd de minimumnorm beperkt tot 30% i.p.v. 40%. Tevens werd de inplantingsafstand ten aanzien van de aanpalende bebouwde percelen aangepast door middel van de 30° regel, dit naar aanleiding van de opmerkingen met betrekking tot de schaduwslag tijdens het openbaar onderzoek. 

De N-VA zal waakzaam blijven en de mobiliteit blijven opvolgen naar de toekomst toe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is