Samenwerking met China levert Blankenberge 10.000 mondmaskers op

Op 19 november 2020

Het Lokaal Bestuur Blankenberge heeft al jaren een goede relatie met China, een band die ontstond door de Tweedaagse Voettocht en die jaar na jaar wordt versterkt. Zo heeft onze stad er al een achtjarige traditie opzitten van studentenuitwisselingen met het land. Die goede band levert ons nu 10.000 mondmaskers en 200 medische beschermpakken op.

De voorbije jaren namen er al een honderdtal Blankenbergse jongeren deel aan het  studentenuitwisselingsproject. Een unieke ervaring waar de studenten telkens met veel plezier op terug kijken. De relatie Blankenberge-Beijing is extra sterk omwille van de interpersoonlijke relaties tussen de gastgezinnen. Door die goede contacten schenkt de dienst voor Buitenlandse Zaken van het district Beijing 10.000 chirurgische mondmaskers en 200 medische beschermpakken aan onze stad.

Het bestuur kiest ervoor om de mondmaskers aan de Blankenbergse secundaire scholen Sint-Jozef - Sint-Pieterscollege en het Maerlant Atheneum te schenken. Iedere leerling ontvangt een pakketje van tien mondmaskers. De 200 medische beschermpakken worden verdeeld over de drie woonzorgcentra in de stad: Woonzorgcentrum de Strandjutter, Huis Aan Zee en Polderzicht.

Burgemeester Daphné Dumery: “Het Lokaal Bestuur koestert al jaren een warme relatie met Beijing, mede door de organisatie van de Tweedaagse Voettocht. Zonder hen zou er geen partnerschap zijn, laat staan een studentenuitwisseling. Het spreekwoord In nood kent men z’n vrienden, zelfs over de grenzen heen, wordt hier bevestigd.”

De coronapandemie strooide dit jaar roet in het eten voor de studentenuitwisseling. “Jammer genoeg zal er in 2021 ook geen studentenuitwisseling plaatsvinden. Gelukkig komt van uitstel geen afstel, en willen we deze mooie traditie hoe dan ook verderzetten vanaf dat de situatie het weer toelaat”, eindigt de burgemeester.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is