Schepen moet belofte nakomen: tijd voor een echt ondernemingsloket!

Op 17 februari 2014, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen

In maart 2013 vroeg N-VA in de Blankenbergse gemeenteraad een ondernemingsloket in te richten. Een ondernemingsloket is een uniek aanspreekpunt voor zelfstandigen en vrije beroepers. Het voert een aantal taken uit waarvoor de ondernemer vroeger contact moest opnemen met verschillende instanties. Het gaat in de meeste gevallen om verplichte administratieve verrichtingen. De bevoegde schepen, Johan Van Eeghem, antwoordde toen dat een dergelijk loket op komst was. Goed een jaar later is van die belofte niets in huis gekomen, zegt N-VA-fractieleider Daphné Dumery.

Tijdens de laatste gemeenteraad maakte de schepen er het zich zeer gemakkelijk van af door eenvoudig te stellen dat  de ondernemers met al hun vragen  terecht kunnen bij de dienst Stedenbouw, Ruimtelijke Ordening & Milieu (STROM), ook wanneer die vragen geen betrekking hebben op de taken van deze dienst. De schepen zou dit gecommuniceerd hebben op de Middenstandsraad maar uit navraag bij enkele zelfstandigen blijkt dat zij hiervan niet op de hoogte zijn. Er wordt jammer genoeg veel beloofd maar weinig gedaan om een optimaal ondernemersklimaat te creëren. We hebben dit als badstad nochtans hard nodig.’ zegt Dumery. ‘’

De N-VA herhaalt dan ook haar oproep voor een volwaardig ondernemersloket, waar alle Blankenbergse ondernemers en starters terecht kunnen voor hun administratieve verrichtingen. ‘Ondernemers, groot of klein, zorgen voor werkgelegenheid en welvaart. Hen stiefmoederlijk behandelen drijft ondernemers weg in plaats van ze aan te trekken, en dat kan toch niet de bedoeling zijn?’ besluit Dumery.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is