Terrasuitbreidingen mogen langer blijven staan

Op 24 september 2020

Om cafés en restaurants de mogelijkheid te bieden op een veilige manier meer klanten in hun zaak te ontvangen, werd in het kader van de coronamaatregelen beslist om tijdelijke terrasuitbreidingen toe te laten.

Initieel werden deze uitbreidingen toegestaan tot eind augustus 2020.  Nadat het college van burgemeester en schepenen recent een eerste verlenging tot eind september 2020 goedkeurde, heeft het nu beslist om de huidige terrasuitbreidingen verder toe te staan, en dit zolang de beperkende maatregelen voor de horeca van kracht zijn. Zo kunnen mensen ook in het herfst- en winterseizoen volop van de Blankenbergse terrasjes blijven genieten.

Schepen voor Lokale Economie, Benny Herpoel, ziet alleen maar voordelen: “Tijdens de koudere maanden kan het evengoed aangenaam zijn om van een terrasje te genieten. We zagen dus niet meteen in waarom deze terrasuitbreidingen zich enkel tot de zomermaanden zouden moeten beperken. De voorbije maanden verliep alles vlot, dus willen we als stadsbestuur graag een vervolg breien aan dit verhaal. Het is ook logisch dat mensen meer buiten zitten, gezien buitenlucht aangeraden wordt en ook omdat de binnenruimtes niet ten volle benut kunnen worden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is