Verkeersbord “Spelende kinderen” dringend nodig in wijk Bommelzwin

Op 21 april 2014, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Mobiliteit en openbare werken

De nieuwe woonwijk Bommelzwin is  nog niet volbouwd en er zijn nu reeds parkeer- en mobiliteitsproblemen. 

Enerzijds hebben de eigen bewoners en bezoekers te weinig plaats om hun wagens ordentelijk te parkeren.  Dat zegt gemeenteraadslid Daphné Dumery (N-VA). ‘Een oplossing zou kunnen zijn door de bewoners toe te laten twee staanplaatsen te creëren op hun eigen  oprit. Momenteel wordt hen dit verboden door een verplichte groenstrook.  Een nutteloze regel in deze verkaveling! Er is immers reeds volop groen aanwezig in de wijk, zodat dit klein stukje extra beplanting geen meerwaarde heeft. Een punt dat we zullen voorleggen op de gemeenteraad.’ aldus Dumery. 

Anderzijds rijden er wagens de wijk in zonder rekening te houden dat dit een woonwijk is met veel jonge gezinnen waarvan kinderen op straat spelen. Hoewel de wijk al bewoond is, ontbreken nog steeds alle verkeersborden. Volgens de plannen zou de wijk éénrichtingsverkeer moeten zijn. 

Volgens Kurt Decleer (N-VA), OCMW-raadslid en lid van Stedelijke Verkeerscommissie dient het probleem hier dringend aangepakt te worden. ‘Er moet zo snel mogelijk een mobiliteitsanalyse van de verkaveling gemaakt worden in samenspraak met de bewoners. De bewoners van het Bommelzwin hebben zelf een bordje met "Opgepast!! Kinderen!!" gemaakt om de automobilisten daarop te wijzen, dat kan tellen als een duidelijk signaal naar de overheid toe. De N-VA zal op de volgende  verkeerscommissie dan ook aandringen dat er zo snel mogelijk een bord "Graag traag, spelende kinderen " wordt geplaatst’ besluit het raadslid.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is